Visi notikumi 12.04.2016

Iznācis žurnāls “Latvijas Būvniecība” 2016/2

Iznācis žurnāls “Latvijas Būvniecība” 2016/2

Žurnāla “Latvijas Būvniecība” pavasara numurā meklējam, kur palikusi ES nauda būvniecībai, noskaidrojot, ka vairākas ministrijas nav izpildījušas mājas darbus. Kas maksās par ierēdņu nevarību un dīkstāvi būvniecībā? Ieskatāmies Mežaparka Dziesmu svētku pārbūves projektā (arhitekti J.Poga, A.Mailītis, M.Mailītis, I.Mailītis) un aizkulisēs.

Problēmraksti – projektēšana ārpus likuma, kas jau izsaucis pretrunīgus viedokļus, un viedoklis par Latvijas Būvniecības padomes un daudzu būvniecības NVO neproduktīvo darbu.

Vēstures sadaļā stāsts par Rīgas Centrāltirgus pārbūvi. Jauno objektu rubrikā fotoreportāžas ar aprakstiem par jauno gājēju tiltu Alūksnē (projekts G.Šķupelis), Maltas skolu rekonstrukciju (arhitekti “SAALS”), neparastas arhitektūras īres namiem Dzirnavu ielā Rīgā (arhitekti A.Rūtenbergs, R.Veisbergs), tiltu pār Nemunu, kas tika būvēts no abiem upes krastiem vienlaicīgi, Tartu slimnīcas rekonstrukciju, jauno pozitīvo pārmaiņu laboratoriju jeb cietumu Olainē (arhitekti “ARH Studija”), koka daudzdzīvokļu ēkām ārzemēs, māju Mārupē (arhitekti R.Laudere, K.Lauders).

Tiek pētīti Rīgas daudzdzīvokļu namu nolietojumu defekti un izteiktas prognozes par to noturību.

Plašs ieskats konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2015” norisē, apkopojums par konkursam pieteiktiem 95 objektiem no visas Latvijas, konkursa uzvarētājiem un Grand Prix ieguvējiem – Rīgas Pili un Latvijas Nacionālo Mākslas muzeju.

Agrita Lūse, žurnāla “Latvijas Būvniecība” galvenā redaktore

Vāka foto: Mārtiņš Vilnītis, jaunie īres nami Dzirnavu ielā, Rīgā